Skip to main content

Bike Island Fyn

Vil du vide mere om Svendbord og Fyn? Så læs her

Bike Island Fyn

Stedet du kan udforske et unikt istidslandskab, skove, stejle klipper, 96 øer, 1.100 km kystlinje og ikke mindre end 1.800 km af skiltede cykelruter.

Det er ikke uden grund, at vi stolt har kaldt Fyn og de omkringliggende øer: Bike Island. 1.800 km af skiltede cykelruter giver dig masser af cykelsjov – fra en langsom og rolig tur ud i det blå til adrenalinfremkaldende mountainbiking og landevejscykling.

Tag ud og udforsk vores store og unikke cykelunivers! Svendborgs pulserende hjerte er havnen. Her blev byens velstand skabt sammen med den frie ånd, som igen skabte den glade og livlige stemning, som Svendborg er kendt for i dag. Se solen stige op over havnen og mærk livet summende gennem gaderne.

Hovedstaden i øhavet er et hotspot for kunst, gastronomi og musik – alle de nødvendige ingredienser til en høj livskvalitet. Med mere end 700 livekoncerter om året samt det største madmarked i Norden er dit eneste problem at vælge, hvad du skal lave. Svendborg var den første by i Danmark, der blev medlem af det internationale Cittaslow-netværk, som fokuserer på at skabe de bedste betingelser for at leve det gode liv – og det er præcis, hvad du finder her.

Smag på Svendborg – og indgå en venlig aftale

Svendborg er en af de mest charmerende shoppingbyer i Danmark, og Svendborgs gågader summer på en smittende måde. Prøv at besøge byen en lørdag formiddag og vær en del af folkemængden, der går fra den ene specialbutik til den næste og bevæger sig mellem markedsboderne på byens torv.

Du får også chancen for at observere byens folkets foretrukne tidsfordriv: at se nogen, de kender, stoppe for en let samtale, udveksle historier fra den forgangne uge og derefter gå videre til det næste tilfældige møde. Svendborgs befolkning elsker simpelthen at tage sig tid og nyde sig selv. Svendborgs bymidte byder på charmerende caféer, travle gågader og god shopping i en bred vifte af butikker og specialbutikker, der sælger unikke håndlavede varer samt lækre gourmetprodukter – og husk at udforske byens sidegader og skjulte gårde også.

 

Førsteklasses gastronomi

Whisky og gin vinder den ene internationale pris efter den anden, økologisk is fra Skarø serveres på Singapore Airlines flyvninger, førsteklasses restauranter og dristige mikrobryggerier. Hvis dit hjerte banker for kulinarisk verden, er Svendborg et fantastisk sted at besøge, det er et gastronomisk hotspot, hvor Kulinarisk Sydfyn – det største madmarked i Norden – går i spidsen. Der er masser af måder at tilfredsstille din appetit på: gourmetrestauranter, charmerende caféer og passionerede småproducenter, der laver alt fra økologisk is til whisky.

Overnatning

Svendborg og Sydfyns øhav tilbyder enhver tænkelig overnatningsmulighed – hoteller, vandrerhjem, campingpladser og udendørs shelters. Du kan vælge, om du vil vågne op midt i byen eller hvordan med at vågne op med havudsigt.

Søg overnatningssteder her:
https://www.visitsvendborg.dk/svendborg/overnatning